Tuomas Matikka

Tuomas Matikka

Erikoistutkija, KTT

Tutkimusaiheet: käyttäytymisvaikutukset sosiaaliturva työn tarjonta verotus

tuomas.matikka@vatt.fi

Puhelin: +358 295 519 461

Tuomas Matikka on erikoistutkija Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT). Tuomaksen tutkimus käsittelee verotuksen ja sosiaaliturvan vaikutusta henkilöiden ja yritysten tekemiin valintoihin ja päätöksiin. Viimeaikaisissa tutkimushankkeissa hän on tarkastellut muun muassa arvonlisäveron alarajan vaikutusta pienten yritysten kasvuun sekä informaation vaikutusta sosiaalietuuksien hakemisessa.

Tuomas on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2012. Hän on väitellyt tohtoriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan taloustiede. Hän on lisäksi toiminut Talouspolitiikan arviointineuvoston pääsihteerinä, sekä vierailevana tutkijana University of Michiganissa.

Valikoidut kansainväliset artikkelit

Matikka, T. (2016) The elasticity of taxable income: evidence from changes in municipal income tax rates in Finland. Scandinavian Journal of Economics (forthcoming)

Harju, J. and Matikka, T. (2016) The elasticity of taxable income and income-shifting: What is "real" and what is not? International Tax and Public Finance, 23(4): 640-669.

Harju, J. and Matikka, T. (2016) Business Owners and Income-shifting: Evidence from Finland. Small Business Economics, 46(1): 115-136.

VATT:n sarjassa julkaistu väitöskirja