Elina Berghäll

Elina Berghäll

Erikoistutkija, KTT (vv. 06/2019 asti)

Tutkimusaiheet: elinkeinopolitiikka innovaatiopolitiikka tuottavuus- ja tehokkuusanalyysi ympäristöpolitiikka

elina.berghall@vatt.fi

Elina Berghäll on erikoistutkija Yritystoiminnan sääntely ja kansainvälinen talous-tutkimusalueella. Hän on tutkinut laajalti ja monipuolisesti talouden toimintaa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänen tutkimusteemojaan ovat olleet mm. innovaatio- ja t&k -politiikka, ICT-sektori, ympäristöpolitiikka, investoinnit, verokilpailu ja alueelliset tulonsiirrot. Hän on perehtynyt erityisesti tuottavuuden ja tehokkuuden ja teknologiarintaman arviointimenetelmiin, talouskasvun tekijöihin, sekä kestävään kehityksen arviointiin ja politiikkaohjaukseen. Elinan osaamisalueisiin lukeutuvat myös infrastruktuureihin liittyvät ja kaupunkitaloustieteelliset kysymykset sekä kansainväliset pääomaliikkeet, kuten suorat sijoitukset ja valtioiden velkakysymykset. Elinan meneillään olevat tutkimukset tarkastelevat yritysten toimintaan ja toimintaympäristöön liittyviä kysymyksiä.

Elina on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2000, jonka lisäksi hänellä on työkokemusta muun muassa OECD:stä, UNU/WIDERistä, UN Habitat -ohjelmasta, Kansainvälisestä valuuttarahastosta sekä Suomen Kuntaliitosta. Hän on väitellyt kansantaloustieteestä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Elina Berghäll on parhaillaan virkavapaalla 06/2019 asti.

Valikoidut kansainväliset artikkelit

Berghäll, E. (2017) Knowledge spillovers, the technology frontier and high-tech FDI – Evidence from Finland. Finnish Economic Papers (forthcoming)

Berghäll, E. (2016) Innovation, competition and technical efficiency. Cogent Business & Management, 3(1), 1199522.

Nissinen, A., Heiskanen, E., Perrels, A., Berghäll, E., Liesimaa, V. and Mattinen, M.K. (2015) Combinations of policy instruments to decrease the climate impacts of housing, passenger transport and food in Finland. Journal of Cleaner Production, 107: 455-466. 

Berghäll, E. (2014) Has Finland advanced from an investment to an innovation-driven stage? The Finnish Journal of Business Economics (LTA now Nordic Journal of Business), 1: 11-32.

Berghäll, E. (2012) R&D vs. other factor inputs in a high-tech industry. Industry and Innovation, 19(2): 127-154.

van Beers, C., Berghäll, E., Poot, T. (2008) R&D internationalization, R&D collaboration and public knowledge institutions in small economies: Evidence from Finland and the Netherlands. Research Policy, 37(2): 294-308.