Anni Huhtala

Anni Huhtala

Talouspolitiikan arviointineuvoston pääsihteeri, PhD

Anni Huhtala toimi VATT:n ylijohtajana vuosina 2015-2020. Ylijohtaja vastaa VATT:n toiminnasta, taloudesta ja tuloksista.

Anni Huhtala on filosofian tohtori (PhD) ja Aalto-yliopiston ympäristö- ja luonnonvarataloustieteen dosentti. Tohtoriksi hän väitteli Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä vuonna 1994. Hänen väitöskirjansa tarkasteli kierrätyksen ympäristötaloudellisia vaikutuksia.

Anni on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2011 lähtien. Ennen nimitystään ylijohtajaksi hän toimi VATT:n tutkimusjohtajana. Vuosina 2002-2011 hän toimi MTT:n (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, nyk. Luonnonvarakeskus) ensimmäisenä ympäristötaloustieteen professorina.

1998-2002 Anni Huhtala johti ympäristötaloustieteen tutkimusyksikköä Ruotsin valtion taloudellisessa tutkimuslaitoksessa (Konjunkturinstitutet). Vuosina 1994-1998 hän toimi Lapin yliopiston taloustieteen professorina sekä Suomen Akatemian nuorempana tutkijana Metsäntutkimuslaitoksessa.

Tutkimuksessaan Anni on kehittänyt ja soveltanut ympäristöhyötyjen ja -haittojen taloudellisen arvottamisen menetelmiä. Hän on arvioinut tutkimuksessaan ympäristöpolitiikkaa ja sen ohjauskeinoja sekä osallistunut ympäristötilinpidon ja hyvinvoinnin mittaamisen kansainväliseen kehittämistyöhön.

Annilla on laaja ja monipuolinen kokemus kansainvälisen tutkimusyhteistyön johtamisesta. Hänellä on lukuisia tieteellisten yhteisöjen jäsenyyksiä ja niihin kuuluvia luottamustehtäviä.

Tutkimushankkeet