Marita Laukkanen

Marita Laukkanen

Johtava tutkija, tutkimusohjaaja, PhD

Tutkimusaiheet: energiapolitiikka energiaverotus ilmastopolitiikka kansainväliset ympäristösopimukset ympäristötuet ympäristöverot

Käynnissä olevat projektit: BCDC Energia

[email protected]

Puhelin: +358 295 519 429

Marita Laukkanen on johtava tutkija ja tutkimusohjaaja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT) ja taloustieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Maritan tutkimusalaa ovat energia- ja ympäristökysymykset. Hän on perehtynyt erityisesti kustannustehokkaisiin ohjauskeinoihin, energia- ja ympäristöpolitiikan arviointiin ja kansainväliseen ympäristöyhteistyöhön.

Maritan meneillään olevat tutkimukset tarkastelevat vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymisen vaatimia energiajärjestelmän muutoksia, energiaverotuksen vaikutuksia sekä kansainvälisten ympäristösopimusten toimivuutta. Tutkimustyön ohella Marita pyrkii edistämään tieteen ja politiikan välistä vuoropuhelua Suomen Ilmastopaneelin jäsenenä.

Marita on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2010. Hänellä on PhD-tutkinto Kalifornian yliopistosta (Berkeley) ja kansainvälistä työkokemusta italialaisesta Fondazione Eni Enrico Mattei -tutkimuskeskuksesta, Massachusetts Institute of Technology'sta ja Toulouse School of Economics'sta.