Marita Laukkanen

Marita Laukkanen

Johtava tutkija, tutkimusohjaaja, PhD

Tutkimusaiheet: elinkeinopolitiikka energiajärjestelmä energiapolitiikka ilmastopolitiikka uudet teknologiat

Käynnissä olevat projektit: 2035Legitimacy

[email protected]

Puhelin: +358 295 519 429

Energia-, ilmasto- ja ympäristöpolitiikka

Näytä tutkijan oma sivu

Marita Laukkanen on johtava tutkija ja tutkimusohjaaja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT) ja taloustieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Maritan tutkimusalaa ovat energia- ja ilmastokysymykset. Hän on perehtynyt erityisesti energia- ja elinkeinopolitiikan vaikutusten arviointiin, uusien teknologioiden käyttöönottoon sekä kansainväliseen ilmastoyhteistyöhön.

Maritan meneillään olevat tutkimukset tarkastelevat ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyviä energiajärjestelmän muutoksia, kuten sähkön pientuotannon lisäämistä aurinkosähkön avulla sekä vaihtelevan uusiutuvan energian hyödyntämistä osana energiajärjestelmää. Marita tutkii myös energiaverotuksen vaikutuksia yritysten kilpailukykyyn ja alueiden eriarvoistumiseen.

Marita on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2010. Hänellä on PhD-tutkinto Kalifornian yliopistosta (Berkeley) ja kansainvälistä työkokemusta italialaisesta Fondazione Eni Enrico Mattei -tutkimuskeskuksesta, Massachusetts Institute of Technology'sta ja Toulouse School of Economics'sta. Vuodet 2016-2019 Marita oli Suomen ilmastopaneelin jäsen.