VATT-PÄIVÄ 2021

kuvitus

TERVETULOA VATT-PÄIVÄÄN 2021

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n jo perinteeksi muodostunut VATT-päivä 2021 järjestetään verkkoseminaarina 1. lokakuuta 2021 teemalla työmarkkinat ja työllisyys.

30 vuotta työmarkkinatutkimusta

Vuoden 2021 VATT-päivien teema on työmarkkinat ja työllisyys. Työmarkkinatutkimus on ollut tärkeä tutkimusalue VATT:ssa siitä asti, kun keskus perustettiin keskellä syvää lamaa 30 vuotta sitten. Vaikka VATT:n tutkimustoiminta ja asiantuntijaosaaminen on vuosien saatossa laajentunut kattamaan soveltavan taloustieteen monet alat, ovat työmarkkinat ja työllisyys pysyneet tutkimuksemme ytimessä ja ajankohtaisena. 

Korkealaatuinen ja ajankohtainen kotimainen ja kansainvälinen soveltava taloustutkimus nousee myös VATT-päivän 2021 keskiöön – jo 30 vuoden ajan VATT on tuonut laadukasta taloustieteellistä tutkimusta ja asiantuntijuutta päätöksenteon tueksi.

Työmarkkinatutkimuksen huippunimiä

Juhlaseminaarin pääpuhujina toimivat työmarkkinatutkimukseen erikoistuneet professorit Andrea Weber Keski-Euroopan yliopistosta (Central European University), Oskar Nordström Skans Uppsalan yliopistosta sekä Markus Jäntti Tukholman yliopistosta. 

VATT:n työmarkkinatutkimusta esittelee tutkimusprofessori Tuomas Pekkarinen, joka toimii VATT:n tutkimusohjaajana työmarkkinoiden ja koulutuksen tutkimusteemassa. VATT:n työmarkkinatutkimusten ajankohtaisia tutkimustuloksia esittelevät johtava tutkija Jouko Verho ja johtava tutkija Hanna Pesola.

Osallistuminen

VATT-päivä 2021 seminaari järjestetään pe 1.10. 2021 ja on katsottavissa verkossa striimin kautta. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu ennakkoon VATT-päivän 2021 seminaariin lomakkeella. Ohjelma, striimauslinkki sekä seminaarin materiaalit lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoa:
Viestintäasiantuntija Hanna Kemppainen, hanna.kemppainen(@)vatt.fi, +358 295 519 402
Tutkimusjohtaja Essi Eerola, essi.eerola(@)vatt.fi, +358 295 519 407