Tuomas Pekkarinen

Tuomas Pekkarinen

Tutkimusprofessori, tutkimusohjaaja, PhD

Tutkimusaiheet: koulutus koulutusvalinnat työmarkkinat

Käynnissä olevat projektit: Oma linja Sosioekonomisen aseman periytyminen Pohjoismaissa The use of pay for performance schemes

[email protected]

Puhelin: +358 295 519 465

Työmarkkinat ja koulutus

Näytä tutkijan oma sivu

Tuomas Pekkarinen on tutkimusprofessori ja tutkimusohjaaja työmarkkinoiden ja koulutuksen tutkimusalueella. Hänen viimeaikainen tutkimuksensa on käsitellyt koulutuspoliittisten uudistusten vaikutuksia sosiaaliseen liikkuvuuteen sekä oppimistuloksiin. Tuomas on VATT-työnsä ohella Aalto-yliopiston dosentti, Arbetsmarknadsekonomiska rådet'in jäsen Tukholmassa sekä IZA-tutkimusverkoston research fellow. Lisäksi Tuomas kuuluu Scandinavian Journal of Economics -aikakauskirjan toimituskuntaan. 

Aikaisemmin hän on työskennellyt akatemiatutkijana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, tutkijana IFAU-tutkimuslaitoksessa Uppsalassa sekä post-doc -tutkijana Nuffield College'ssa, Oxfordissa. Tuomas on myös toiminut vierailevana tutkijana ja opettanut Bostonin yliopistossa. 

Tuomas väitteli taloustieteestä European University Institute -yliopistossa Firenzessä, Italiassa vuonna 2003. Lukuvuoden 2016-2017 Tuomas oli tutkimusvierailulla London School of Economics'in Centre for Economic Performance -tutkimuslaitoksessa.