Tuomas Pekkarinen

Tuomas Pekkarinen

Tutkimusprofessori, tutkimusohjaaja, PhD

Tutkimusaiheet: koulutus koulutusvalinnat työmarkkinat

Käynnissä olevat projektit: Oma linja Sosioekonomisen aseman periytyminen Pohjoismaissa The use of pay for performance schemes

[email protected]

Puhelin: +358 295 519 465

Tuomas Pekkarinen on tutkimusprofessori ja tutkimusohjaaja työmarkkinoiden ja koulutuksen tutkimusalueella. Hänen viimeaikainen tutkimuksensa on käsitellyt koulutuspoliittisten uudistusten vaikutuksia sosiaaliseen liikkuvuuteen sekä oppimistuloksiin. Tuomas on VATT-työnsä ohella Aalto-yliopiston dosentti, Arbetsmarknadsekonomiska rådet'in jäsen Tukholmassa sekä IZA-tutkimusverkoston research fellow. Lisäksi Tuomas kuuluu Scandinavian Journal of Economics -aikakauskirjan toimituskuntaan. 

Aikaisemmin hän on työskennellyt akatemiatutkijana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, tutkijana IFAU-tutkimuslaitoksessa Uppsalassa sekä post-doc -tutkijana Nuffield College'ssa, Oxfordissa. Tuomas on myös toiminut vierailevana tutkijana ja opettanut Bostonin yliopistossa. 

Tuomas väitteli taloustieteestä European University Institute -yliopistossa Firenzessä, Italiassa vuonna 2003. Lukuvuoden 2016-2017 Tuomas oli tutkimusvierailulla London School of Economics'in Centre for Economic Performance -tutkimuslaitoksessa.