VATT-päivä 2022

Asuntopolitiikka

13. lokakuuta 2022

VATT-päivä järjestetään Säätytalossa torstaina 13.10. klo 13.00-16.30. Teemana on tänä vuonna asuntopolitiikka. Asuntopolitiikka on laaja kokonaisuus toimenpiteitä, jotka vaikuttavat eri tavoin kotitalouksiin ja asuntomarkkinoihin. VATT-päivässä tarkastellaan asuntopolitiikan eri osa-alueita ja arvioidaan tutkimustiedon perusteella sen vaikutuksia ja uudistamistarpeita.

kuvitus.

Professori Christian Hilberin (LSE) alustuksen aiheena ovat maankäytön rajoitukset, jotka estävät asuntotuotannon kasvua hintojen noustessa. Hän kertoo miten tulokehityksen, korkotason muutosten sekä politiikkatoimien vaikutukset asuntomarkkinoilla riippuvat paikallisista asuntotuotannon rajoituksista.

Pienituloisten asumisen tukien hyödyllisyys riippuu siitä, miten hyvin ne pystytään kohdistamaan eniten tarvitseville ja miten ne vaikuttavat asuntomarkkinoiden toimintaan. VATT:n tutkimusjohtaja Essi Eerola arvioi esityksessään asumisen tukien kokonaisuutta ja erityisesti Suomen asumistukijärjestelmään viime aikoina tehtyjä muutoksia.

Myös asumisen verotus vaikuttaa kotitalouksien asumiskustannuksiin sekä ohjaa asumiseen liittyviä valintoja. VATT:n johtava tutkija Teemu Lyytikäinen pureutuu omassa alustuksessaan varainsiirtoverotukseen sekä arvioi kiinteistöverotuksen uudistamista.

EnnakkoilmoittautuminenVATT-päivä 2022

Lisätietoja:
VATT:n tutkimusjohtaja Essi Eerola ([email protected])
VATT:n johtava tutkija Teemu Lyytikäinen ([email protected])
VATT:n viestintä ([email protected])