Hyppää sisältöön
Valikko
Stefano Lombardi

Stefano Lombardi

Erikoistutkija, PhD (Econ.)

Tutkimusaiheet: soveltava mikroekonometria työmarkkinaohjelmien arviointi työntekijöiden ja yritysten yhteensovittaminen

[email protected]

Puhelin: +358 295 519 512

Stefano Lombardi väitteli taloustieteiden tohtoriksi vuonna 2019 Uppsalan yliopistosta. Hän työskenteli tuolloin IFAU:ssa (Institute for Evaluation of Labor Market and Education Policy). Tätä ennen hän oli valmistunut kauppatieteiden kandidaatiksi ja maisteriksi Bocconi-yliopistosta ja psykologian kandidaatiksi Università Vita-Salute San Raffaele -yliopistosta.

Hänen tutkimusaiheitaan ovat soveltava mikroekonometria, työntekijöiden ja yritysten yhteensovittaminen sekä dynaaminen kohtelun arviointi. Aikaisemmin Stefano tutki palkkatukien vaikutusta yritysten palkkauskäytäntöihin ja toimintakykyyn. Nykyisissä projekteissaan hän tutkii työttömyysavustussanktioiden uhkavaikutusta uudelleentyöllistämiseen sekä menettelytapojen arvioinnissa käytettävien tärkeimpien duraatioanalyysimallien metodologiaa.

VATT:ssä Stefano jatkaa empiiristä tutkimustyötään työn taloustieteen parissa keskittyen erityisesti menettelytapauudistusten tehokkuuden analysointiin.

Stefano on ollut research affiliate IZA:ssa (Institute of Labor Economics) vuodesta 2019. Hän on myös research affiliate UCLS:ssä (Uppsala Center for Labor Studies) ja external researcher IFAU:ssa.