Marita Laukkanen

Marita Laukkanen

Johtava ekonomisti, tutkimusohjaaja, PhD

Tutkimusaiheet: energiapolitiikka energiaverotus ilmastopolitiikka kansainväliset ympäristösopimukset ympäristötuet ympäristöverot

Käynnissä olevat projektit: BCDC Energia

marita.laukkanen@vatt.fi

Puhelin: +358 295 519 429

Marita Laukkanen on tutkimusohjaaja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT) ja kansantaloustieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Maritan tutkimusalaa ovat ympäristö- ja energiakysymykset. Hän on perehtynyt erityisesti kustannustehokkaisiin ohjauskeinoihin, ympäristöpolitiikan arviointiin ja kansainväliseen ympäristöyhteistyöhön.

Maritan meneillään olevat tutkimukset tarkastelevat vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymisen vaatimia energiajärjestelmän muutoksia, energiaverotuksen vaikutuksia sekä kansainvälisten ympäristösopimusten toimivuutta. Tutkimustyön ohella Marita pyrkii edistämään tieteen ja politiikan välistä vuoropuhelua energia- ja ympäristökysymysten saralla. Hän on Suomen Ilmastopaneelin jäsen ja Future Earth Suomi -kansalliskomitean varapuheenjohtaja.

Marita on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2010. Hänellä on PhD-tutkinto Kalifornian yliopistosta (Berkeley) ja kansainvälistä työkokemusta italialaisesta Fondazione Eni Enrico Mattei -tutkimuskeskuksesta, Massachusetts Institute of Technology'sta ja Toulouse School of Economics'sta.

Valikoidut kansainväliset artikkelit Valikoidut kansainväliset artikkelit

Laukkanen, M. and Nauges, C. (2014). Evaluating Greening Farm Policies: A Structural Model for Assessing Agri‐Environmental Subsidies. Land Economics, 90(3).

Iho, A. and Laukkanen, M. (2012). Gypsum Amendment as a Means to Reduce Agricultural Phosphorus Loading: an Economic Appraisal. Agricultural and Food Science, 21.

Iho, A. and Laukkanen, M. (2012). Precision Phosphorus Management and Agricultural Phosphorus Loading. Ecological Economics, 77.

Laukkanen, M. and Nauges, C. (2011). Environmental and Production Cost Impacts of No‐till in Finland: Estimates from Observed Behavior. Land Economics, 87(3).

Arviointi- ja analyysityöt Arviointi- ja analyysityöt