Simon Lapointe

Simon Lapointe

Erikoistutkija, PhD (Econ.)

Tutkimusaiheet: irtautumiset ja konfliktit empiiriset ja kokeelliset menetelmät fiskaalinen kilpailu julkistalous politiikan taloustiede

simon.lapointe@vatt.fi

Puhelin: +358 295 519 501

Simon Lapointe työskentelee VATT:ssa post doc -tutkijana. Hänen tutkimusaiheensa liittyvät julkistalouteen ja politiikan taloustieteeseen. Simonin viimeaikainen tutkimus on käsitellyt etnis-kielellistä monimuotoisuutta kunnallisten liitosten purkamistilanteissa. Hän on lisäksi tehnyt kokeellista tutkimusta alueellisten liitosten purkamisista sekä yhteistyöstä etnisten ryhmien välillä.

Simonin tutkimusaiheisiin kuuluu fiskaalinen kilpailu, erityisesti kuinka alueet kilpailevat keskenään valtionavuilla yritysten houkuttelemiseksi. Hän tutkii myös sitä, miten politiikan polarisaatio eri maiden parlamenteissa vaikuttaa julkisiin menoihin.

Ennen työtään VATT:ssa Simon suoritti taloustieteen PhD-yhteistutkinnon Fribourgin yliopistosta Sveitsistä ja Avignonin yliopistosta Ranskasta. Tohtoriopintojensa aikana hän toimi vierailevana tutkijana Harvard Institute for Quantitative Social Science -tutkimuslaitoksessa, Toulouse School of Economicsissa sekä Aix-Marseille School of Economicsissa. Taloustieteen kandidaatintutkinto Simonilla on Ottawan yliopistosta ja maisterintutkinto London School of Economicsista.

Muuta aikaisempaa työkokemusta Simonilla on kanadalaisesta Centre for the Study of Living Standards -ajatushautomosta, jossa hän työskenteli ekonomistina. Hän on myös työskennellyt Kanadan parlamentin tutkimuspalveluissa kansainvälisen kaupan analyysitehtävissä.