Evangelos Kyritsis

Evangelos Kyritsis

Erikoistutkija, PhD (Econ.)

Tutkimusaiheet: ekonometria energiamuotojen keskinäinen korvaavuus energiamurros energiapolitiikka markkinaintegraatio sähköjärjestelmän joustavuus sähkömarkkinoiden rakenne

Käynnissä olevat projektit: Renewables Intermittency versus Power System (In)Flexibility: New Insights from Tail-Index Estimates Causality in Quantiles and Dynamic Relations in Energy Markets Interfuel Substitution in Emerging Markets International Natural Gas Market Integration and the Role of Shale Gas

[email protected]

Puhelin: +358 295 519 446

Evangelos Kyritsis työskentelee erikoistutkijana Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT). Hänen tutkimusaiheitaan ovat energiatalous, ympäristö- ja resurssitalous, makrotalous ja ekonometria. Evangelosin väitöskirjan aiheena oli energiamarkkinoiden käynnissä oleva muutos ja siihen liittyvät haasteet. Hänen tämänhetkinen tutkimuksensa keskittyy joustavuuden kysyntään ja tarjontaan energiajärjestelmissä, dynaamisiin suhteisiin energiamarkkinoilla, energiamuotojen keskinäiseen korvaavuuteen ja liuskekaasun rooliin kansainvälisten maakaasumarkkinoiden yhtenäistämisessä.

Evangelos on väitellyt taloustieteiden tohtoriksi Norjan kauppakorkeakoulusta, jossa hän on myös aiemmin suorittanyt energia-, luonnonvara- ja ympäristötalouden maisterin opinnot. Evangelos on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies -oppilaitoksesta ja taloustieteellisen teorian ja talouspolitiikan kandidaatiksi Thessalonikin Aristoteles-yliopistosta Kreikassa. Opintojensa aikana hän vieraili Linné-yliopistossa Ruotsissa ja Calgaryn yliopistossa Kanadassa sekä osallistui kansainvälisiin konferensseihin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Viimeisimmät vertaisarvioidut artikkelit

Kyritsis, E. and J. Andersson. (2019). Causality in Quantiles and Dynamic Relations in Energy Markets: (De)tails Matter. Energy Policy, 133.

Kyritsis, E. and A. Serletis (2019). Oil Prices and the Renewable Energy Sector. The Energy Journal, 40, 337-363.

Kyritsis, E. and A. Serletis (2018). The Zero Lower Bound and Market Spillovers: Evidence from the G7 and Norway. Research in International Business and Finance, 44, 100-123.

Kyritsis, E., J. Andersson, and A. Serletis (2017). Electricity Prices, Large-Scale Renewable Integration, and Policy Implications. Energy Policy, 101, 550-560.