Mika Kortelainen

Mika Kortelainen

Johtava tutkija, tutkimusohjaaja, KTT

Tutkimusaiheet: koulutuksen taloustiede koulutus mikroekonometriset menetelmät terveydenhuolto terveystaloustiede tuottavuus

Käynnissä olevat projektit: Taidot työhön Lääkkeiden hinnat, lääkkeiden markkinoille tulo ja lääkemarkkinoiden sääntely Neurogenomics Finland Terveydenhuollon informaatiojärjestelmien hyödyt

[email protected]

Puhelin: +358 295 519 421

Mika Kortelainen on johtava tutkija ja tutkimusohjaaja julkisten palvelujen ja paikallisen julkistalouden tutkimusalueella. Hän on myös taloustieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Mikan erityisosaamisalueisiin kuuluvat koulutuksen taloustiede, terveystaloustiede, paikallinen julkistalous ja soveltava mikroekonometria. Hänen viimeaikaiset ja parhaillaan käynnissä olevat tutkimuksensa ovat käsitelleet muun muassa eliittilukioiden ja kouluvalintauudistuksen vaikutuksia sekä terveydenhuollon informaatiojärjestelmien hyötyjä.

Mika on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2011. Sitä ennen hän on toiminut luennoitsijana ja apulaisprofessorina Manchesterin yliopistossa, Research Fellow'na Aston Business School -yliopistossa Birminghamissa ja projektitutkijana Joensuun yliopistossa.

Mika väitteli tohtoriksi Joensuun yliopistosta vuonna 2008. Hän on ohjannut ja tarkastanut useita opinnäytetöitä taloustieteiden alalla.