Hyppää sisältöön
Valikko
Kristiina Huttunen

Kristiina Huttunen

Tutkimusprofessori, VTT

Tutkimusaiheet: koulutusvalinnat lastenhoidon tuet syrjäytyminen työn taloustiede

Käynnissä olevat projektit: Lapsuuden ympäristö ja inhimillisen pääoman muodostus Oma linja

[email protected]

Puhelin: +358 295 519 423

Kristiina Huttunen on tutkimusprofessori julkisten palveluiden ja paikallisen julkistalouden tutkimusryhmässä. Kristiina on työn taloustieteen tutkija, joka tutkii laaja-alaisesti sitä, miten erilaiset taloudelliset shokit kuten vanhemman työpaikan menetys vaikuttaa perheen päätöksiin esimerkiksi hankkia lapsia tai muuttaa. Kristiinan muita ajankohtaisia tutkimusaiheita ovat lapsuuden ympäristö- ja taustatekijöiden vaikutus lasten myöhempiin tulemiin, kotihoidontuen vaikutukset äitien työuriin ja lasten kehitykseen sekä toisen asteen koulutukseen pääsyn vaikutus nuoren syrjäytymis- ja rikollisuusriskiin.

Aikaisemmin Kristiina on työskennellyt Aalto-yliopiston taloustieteen laitoksella akatemiatutkijana (vuodesta 2014) ja tutkijatohtorina (2011-2014). Vuosina 2007-2010 Kristiina työskenteli erikoistutkijana Palkansaajien tutkimuslaitoksessa, ja 2005-2007 post-doc -tutkijana Uppsalan yliopiston taloustieteiden laitoksella.

Kristiina väitteli taloustieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2005. Hänellä on mittava kansainvälinen kokemus, muun muassa MIT:sta ja University College Londonista. Kristiina on arvostetun saksalaisen tutkimusverkoston IZA:n Research Fellow.