Kaisa Kotakorpi

Kaisa Kotakorpi

Tutkimusprofessori, KTT

Tutkimusaiheet: haittaverotus julkistalous politiikan taloustiede terveystaloustiede vero- ja sosiaaliturvajärjestelmät veronkierto

[email protected]

Puhelin: 0295 519 422

Sosiaaliturva, verotus ja tulonjako

Näytä tutkijan oma sivu

Kaisa Kotakorpi on taloustieteen professori Tampereen yliopistossa ja osa-aikainen tutkimusprofessori VATT:n sosiaaliturvan, verotuksen ja tulonjaon tutkimusryhmässä.

Kaisa on erikoistunut julkistaloustieteen kysymyksiin, ennen kaikkea verotukseen. Hänen tutkimuksensa käsittelevät talouspolitiikan arviointia sekä vero- ja tukijärjestelmän vaikutuksia ihmisten käyttäytymiseen ja hyvinvointiin.

Kaisa Kotakorpi väitteli taloustieteen tohtoriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2007. VATT:in hän siirtyi 2017 Turun yliopistosta, jossa hän toimi taloustieteen professorina ja taloustieteen laitoksen varajohtajana vuodesta 2012 lähtien. Vuosina 2014-2018 Kaisa toimi talouspolitiikan arviointineuvoston jäsenenä.

Kaisa on saksalaisen CESifo-tutkimusverkoston fellow. Hän on ollut vierailevana tutkijana London School of Economicsissa EDNET Marie Curie -stipendiaattina. Kaisalla on PPE-kandidaatintutkinto (Philosophy, Politics and Economics) Oxfordin yliopistosta.