Katariina Nilsson Hakkala

Katariina Nilsson Hakkala

Johtava tutkija, KTT

Tutkimusaiheet: suorainvestoinnit teknologinen kehitys työmarkkinat ulkomaankauppa

Käynnissä olevat projektit: The long-term effects of import competition and offshoring on individuals Services trade and employment in heterogeneous firms Firm-level responses to Chinese competition on export markets Knowledge spillovers, multinationals and start-ups

katariina.nilsson-hakkala@vatt.fi

Puhelin: +358 295 519 434

Katariina Nilsson Hakkala on Aalto-yliopiston dosentti ja johtava tutkija Yritystoiminnan sääntely ja kansainvälinen talous -tutkimusteemalla. Hänen pääasiallinen tutkimusaiheensa käsittelee ulkomaankaupan, suorainvestointien ja kilpailun vaikutuksia työtekijöihin ja yrityksiin. Katariina vetää Suomen Akatemian rahoittamaa nelivuotista (2015-2019) “The effects of international trade and economic integration on individuals and firms” -tutkimushanketta.

Katariina opettaa kansainvälistä kansantaloutta Aalto-yliopistossa ja toimii gradujen ja väitöskirjojen ohjaajana ja tarkastajana. Hän väitteli kansantaloustieteen tohtoriksi Tukholman kauppakorkeakoulusta 2003, ja on sen jälkeen työskennellyt tutkijana Näringslivets forskningsinstitut:issa  (IFN) Tukholmassa ja vuodesta 2008 lähtien VATT:ssa. Hän on ollut säännöllinen vieraileva tutkija Kööpenhaminan yliopistossa (kesät 2013-2016), lisäksi hän on ollut vierailevana tutkijana Helsingin Svenska Handelshögskolanissa ja Lundin yliopistossa.  

Valikoidut kansainväliset artikkelit Valikoidut kansainväliset artikkelit

Nilsson Hakkala, K., Heyman, F. and Sjöholm, F. (2014) Multinational Firms and Job Tasks. European Economic Review, Vol. 66: 248-265.

Bertrand, O., Nilsson Hakkala, K., Norbäck, P-J. and Persson, L. (2012) Should Countries Block Foreign Takeovers of R&D Champions and Promote Greenfield Entry? Canadian Journal of Economics, Vol. 45(3).

Nilsson Hakkala, K., Heyman, F. and Sjöholm, F. (2010) Cross-Border Acquisitions, Multinationals and Wage Elasticities. IFN Working Paper 709, Research Institute for Industrial Economics (IFN), 2007. Review of World Economics /Weltwirtschaftliches Archiv, 146:263-280, 2010.

Nilsson Hakkala, K., Norbäck, P-J. and Svaleryd, H. (2008) Asymmetric Effects of Corruption on FDI: Evidence from Swedish Firms. Working Paper 641, Research Institute of Industrial Economics, Review of Economics and Statistics, 90(4): 627-642.