Mika Kortelainen

Mika Kortelainen

Johtava tutkija, tutkimusohjaaja, KTT

Tutkimusaiheet: koulutuksen taloustiede koulutus mikroekonometriset menetelmät terveydenhuolto terveystaloustiede tuottavuus

Käynnissä olevat projektit: Taidot työhön Neurogenomics Finland Terveydenhuollon informaatiojärjestelmien hyödyt: 2015-2017

mika.kortelainen@vatt.fi

Puhelin: +358 295 519 421

Mika Kortelainen on VATT:n tutkimusohjaaja ja taloustieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Mikan erityisosaamisalueisiin kuuluvat koulutuksen taloustiede, terveystaloustiede, ympäristötaloustiede, kaupunkitaloustiede ja soveltava mikroekonometria. Hänen viimeaikaiset ja parhaillaan käynnissä olevat tutkimuksensa ovat käsitelleet muun muassa terveydenhuollon tehokkuutta, kouluvalintoja sekä maahanmuuttajia työmarkkinoilla ja koulutuksessa.

Mika on työskennellyt VATT:ssa vuodesta 2011. Sitä ennen hän on toiminut luennoitsijana ja apulaisprofessorina Manchesterin yliopistossa, Research Fellow'na Aston Business School -yliopistossa Birminghamissa ja projektitutkijana Joensuun yliopistossa.

Mika väitteli tohtoriksi Joensuun yliopistosta vuonna 2008. Hän on ohjannut ja tarkastanut useita opinnäytetöitä taloustieteiden alalla.

Valikoidut kansainväliset artikkelit Valikoidut kansainväliset artikkelit

Kortelainen, M., Raychaudhuri, J. and Roussillon, B. (2016) Effects of Carbon Reduction Labels: Evidence from Scanner Data. Economic Inquiry 54(2): 1167-1187.

Kortelainen, M. and Saarimaa, T. (2015) Do Urban Neighborhoods Benefit from Homeowners? Evidence from Housing Prices. Scandinavian Journal of Economics, 117(1): 28-56.

Kuosmanen, T. and Kortelainen, M. (2012) Stochastic Non-Smooth Envelopment of Data: Semiparametric Frontier Estimation subject to Shape Constraints. Journal of Productivity Analysis 38(1): 11-28.